Energirenovering af din (nye) bolig

Miljøet er mere belastet end nogensinde før. Det er selvfølgelig i høj grad op til de forskellige regeringer at komme op med lovgivninger og reguleringer, der imødekommer denne problematik. Men det er i lige så høj grad op til privatpersoner at ændre deres vaner og adfærd til det mere miljøbevidste.

En energirenovering af boligen er et rigtig godt sted at starte. Energiforbruget i bygninger står for over 40 procent af det samlede energiforbrug i Danmark, hvor en stor del af disse bliver udgjort af private hjem. Læs videre i artiklen og få inspiration til, hvad du kan gøre for at energirenovere dit hjem.

Hav fokus på energirenovering når du køber et nyt hjem

En stor del af problematikken kan spares væk, hvis du allerede er fokuseret på energiniveauet, når du køber et nyt hjem. Da det kan være svært at overskue og have indsigt i, om en bolig har en dårlig eller god energioptimering, bør du kontakte en boligadvokat, der kan hjælpe dig med det. Desuden vil en boligadvokat varetage dine interesser som køber, for at sikre dig du får den bedste handel i hus.

Sørg for at kontakte en boligadvokat, der har indsigt i den givne geografiske placering. Hvis du for eksempel vil flytte til Odense, bør du kontakte en boligadvokat i Odense.

Byg selv eller kontakt fagmænd?

Om du skal bygge selv, eller kontakte diverse fagmænd afhænger meget af omfanget af renoveringen. Der er faktisk en del du kan gøre, som ikke kræver den store ekspertise. Men hvis energirenoveringen virkelig skal sænke energiforbruget, bør du igangsætte nogle projekter som med stor sandsynlighed kræver en fagmands kunnen.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvad du kan gøre, og du derfor mangler inspiration til din energirenovering, kan du med fordel klikke her. Her er der en masse artikler, der vil hjælpe dig på vej.

Hvis du vælger at bygge selv, er der et par ting, du skal være opmærksom på. Eftersom du bevæger dig ud på ukendt territorium, hvor du meget vel kan komme til skade, skal du overveje at blive forsikret. Derudover handler det om sætte sig ind i en håndværkers sted. Frem med din skægtrimmer så du kun har stubbe, frem med de slidte bukser og den gamle trøje. Bagest i skabet med de moderigtige klæder. Sørg desuden for, at du researcher om de forskellige projekter på internettet, inden du går i gang.

Energirenovering trin for trin

Overordnet set deler man energirenoveringen op i to kategorier:

  1. Boligens klimaskærm der er alt det, der adskiller ude- og indemiljøet.
  2. Diverse installationer

Boligens klimaskærm

Af de mest effektive tiltag i forhold til boligens klimaskærm gælder udskiftning af døre og vinduer og en tag- og hulmursisolering. Hvor du med stor sandsynlighed selv kan udskifte døre og vinduer, er det for eksempel lidt mere teknisk med en hulmursisolering.

Lige præcis en hulmursisolering kan for ældre boliger fuldstændigt ændre energiforbruget til det bedre. Selvom det er mere teknisk, er det bestemt ikke et særlig omkostningstungt eller tidskrævende projekt. Hvis du kontakter dygtige fagmænd, bør det ikke tage meget mere end en lang eftermiddag.

Installationer

I forhold til diverse installationer er der ligesom ved boligens klimaskærm, både ting du kan gøre selv, og ting du formentlig skal have professionel hjælp til.

Af mindre tiltag kan du udskifte normale pærer med de mere miljøvenlige LED pærer. Derudover kan du installere nye radiatorventiler og termostatstyringer. Disse tiltag er små, men gør virkelig en forskel i det samlede energiforbrug.

Af store tiltag kan du for eksempel overveje en installering af et solcelleanlæg. Dette er selvfølgelig forholdsvis omkostningstungt, men er virkelig noget, der gør en forskel. Desuden vil anlægget over 6-10 år betale sig tilbage igen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑