Brug de rigtige chakrafarver i boligen

Mange danske hjem har neutrale farver på væggene i form af hvide og beige nuancer. Den nordiske og minimalistiske stil inkluderer ofte hvide toner, når væggene skal males

Det er dog en skam, idet farverne i boligen har stor betydning for hjemmets stemning og udtryk. Farver skaber varme og personlighed i boligen, og du har samtidig muligheden for at understrege den følelse, som du ønsker, at rummet skal give dig, andre familiemedlemmer og besøgende.

I den forbindelse kan du begynde at studere de såkaldte chakrafarver og deres betydninger. Der findes syv forskellige chakraer, hver især med deres egne farver, og gennem disse chakraer kan du få adgang til fysiske, psykiske og spirituelle energier.

I det følgende får du at vide, hvad hver enkelt chakrafarve betyder, men også hvor det er bedst at anvende de forskellige chakrafarver i boligen.

Rød og blå

Chakrafarven rød er kendt som Rod-chakraets farve, men også som Muladhara. Dette chakra er med til at holde os nede på jorden, men det forbinder os ligeledes med de universelle energier. Den røde chakrafarve giver jordforbindelse, tillid og mindsker mistillid.

Samtidig ved vi alle, at den røde farve symboliserer kærlighed, og derfor tænker man ofte, at den hører hjemme i soveværelset. Sørg dog for ikke at vælge alt for skrappe farver, da de kan forstyrre nattesøvnen og følelsen af velvære, som for mange netop hører til soveværelset.

Den blå chakrafarve er derimod forbundet med tale og hørelse, og den tilskynder en åndelig kommunikation. Chakraet kan samtidig forbedre clairvoyance, når det åbnes. Hvis du skal finde det perfekte rum til at anvende den blå farve i, kan du bevæge dig ud på badeværelset. Farven repræsenterer nemlig også vand, og en lyseblå farve vil skabe den rette stemning af fred og ro.

Orange og gul

For mange forekommer farven orange som en alt for skrap farve at vælge til væggene i boligen. Gul er dog i mellemtiden Solar Plexus-chakraets farve, som repræsenterer vitalitet og vilje. Chakraet hjælper derudover med at finde din indre styrke frem og gør drømme og mål til virkelighed.

Derfor kan du med fordel vælge denne inspirerende farve til en væg eller til et mindre vægparti på kontoret. Den opløftende og stimulerende farve vil give dig den rette portion kreativitet og dybe koncentration, som du har brug for på hjemmekontoret.

Orange er Hara-chakraets farve og er forbundet med frugtbarhed og kreativitet. Farven stimulerer endvidere seksualitet og følelser. Du tænker måske, at farven hører hjemme i soveværelset, men her vil den orange farve ofte være for skrap, medmindre du vælger en neutral nuance.

Den orange farve kan imidlertid placeres ude i køkkenet, da den også stimulerer appetitten og dejlige samtaler.

Grøn og indigo

Den tredjesidste chakrafarve i rækken er grøn, som også er hjerte-chakraets farve. Denne farve forbinder den fysiske verden med den åndelige verden, og ved åbningen af chakraet kan du øge muligheden for at elske mere, men også muligheden for at få mere empati og medfølelse.

Grøn skaber ligeledes en helende og afslappet energi i boligen, og derfor kan du også male væggene ude i køkkenet med denne farve, hvor de mange samtaler finder sted.

Indigo er pande-chakraets farve, som skaber en forbindelse til den universelle underbevidsthed. Hvis du åbner dette chakra, vil det blandt andet give dig klarsyn, intuition og mindske følelsen af fortvivlelse.

Indigofarven er, ligesom de lyseblå toner, værd at tage med ud på badeværelset, og det er grundet associationen til det rene vand, men den kan også males på væggene i soveværelset, så du kan skabe klare og positive tanker under afslapningen.

Lilla

Endelig findes chakrafarven lilla, der også bliver kaldt for Sahasrara. Chakraet forbinder dig med den uendelige bevidsthed, og hvis du åbner op for det, vil du kunne få adgang til en dybere og åndelig forståelse.

Derudover skaber lilla ofte en romantisk stemning, så du kan med fordel male en eller flere af væggene i soveværelset med den flotte farve. Vælg enten en lys eller helt dyb lilla – alt efter hvad du mest har lyst til at kigge på, når dagen er omme, og når solen igen står op.

Du kan læse meget mere om de forskellige chakrafarver og deres betydninger lige her.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑