Autostolen skal have ISOFIX

Isofix er den sikreste måde at fastspænde en autostol på bilens bagsæde. Det kræver dog at din bil allerede har Isofix beslag og det har de fleste biler nu til dags heldigvis.

Undersøgelser har vist at de fleste autostole, som skal monteres ved hjælp af bilens 3 punkts sele bliver monteret forkert. Dette er til fare for barnet, som sidder i autostolen. Med Isofix er det svært at montere autostolen forkert og derved har du øget dit barns sikkerhed i bilen.

Med Isofix er det ikke blot sikrere at have dit barn i autostolen. Det er også nemmere. Det er nemlig muligt at montere og afmontere autostolen meget hurtigt og typisk uden besvær. Hvis du ikke ved om din bil har Isofix kan du mærke efter mellem bilens sæde og ryg om du kan finde 2 u-formede bøjler.

Hvis du kan, så er det uden tvivl Isofix. Hvis du er uheldig ikke at have Isofix, så skal du sørge for at du ikke vælger en autostol der er mest beregnet til Isofix. De fleste autostole til Isofix kan også spændes fast ved hjælp af 3 punkts selen i bilen, men i det tilfælde, hvor du ikke har Isofix i bilen, er det allersikrest at vælge en selemonteret autostol.

Du kan læse i beskrivelserne om stolen har Isofix eller ej.

SE OGSÅ: Vælg den bil der passer til dig

Vælg med hjertet fremfor med pungen

Når det kommer til autostolen er det ikke her der skal spares. Det er vigtigt at investere i en autostol, som du er tryg ved og som virker som god beskyttelse for dit barn i tilfælde af uheld. Det kan derfor uden tvivl betale sig at investere i en rigtig god model.

Med det sagt behøver disse modeller ikke at sprænge dit budget. Det er blot vigtigt ikke at blive alt for nærig, når det handler om dit barns sikkerhed. Og med en god autostol kan du slappe bedre af, og bekymre dig mindre, når du kører med dit barn i bilen.

En anden ting du også kan gøre, som ikke hjælper meget på sikkerheden, men som i stedet for kan hjælpe dig efter ulykken er sket er et dashcam. Det vil kunne gøre det væsentlig nemmere for dig at bevise at modparten har skylden.

Det behøver ikke nødvendigvis at være det bedste dashcam du køber, så længe det virker og er stabilt, så er det fint, og det kan spare dig for meget besvær efterfølgende.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑