5 Gode sundhedsråd til gør-det-selv manden

Sikkerhed

Der er aldrig mangel på motivationen når gør-det-selv folket skal i gang med en masse projekter, og det kan aldrig gå for hurtigt med at komme i gang. Det går nogle gange for hurtigt, og så kan det ende så grueligt galt, at nogen kommer til skade. Det er særligt ved arbejde i hjemmet, at der sker mange ulykker, som kunne være forhindret, bare ved at tænke sig en smule om inden arbejdet. Det handler om planlægning, og om at få hjælp, hvis én person ikke kan klare opgaven. Prøv aldrig noget selv, som der skal være to til, så undgår du at komme til skade.

Beskyttelse

Du kender det sikkert godt, at du lige skal have fikset et eller andet derhjemme, og så er der ikke lige tid til at tænke på at overholde sikkerhedsregler. Du skal lige have sprøjtet eller spulet den her flisegang eller væg med den nye højtryksrenser, og så får du noget i øjet. Ja, sådan kan det gå, hvis man ikke har sikkerhedsudstyret i orden, med briller, høreværn, sikkerhedssko eller hvad det nu måtte være. Professionelle har sikkerhedsudstyret i orden, for de ved at arbejde slår ihjel eller volder alvorlig skade på dem, hvis de ikke følger forskrifterne.

Kend dine grænser, få hjælp

Som gør-det-selv person er der ikke noget der er mere lækkert, når opgaven er fuldført og at det ser ret prof ud. Det er da også tit, at resultatet bliver ret godt, når amatører skal udføre et arbejde som andre har været år om at lære. Der er bare det, at gør-det-selv folk ofte ikke gør som de bør, og selv finder løsninger, som ikke er holdbare, og som måske ikke overholder nogle lovkrav. Det er farligt, og det er ulovligt. Hvis du som gør-det-selv person udfører arbejde som du ikke må, eller ikke bør gøre, så skal du kender din begrænsning, og søge professionel hjælp. Det kan være med strøm, vvs, gas og mange andre forhold.

Rygning og arbejde

Er du inkarneret ryger, og også får dig en smøg mens du arbejder med dine gør-det-selv projekter, så er du ude i noget meget usundt. Når man arbejder har kroppen behov for luft eller ilt til systemet, så muskler og hjerne kan fungere nogenlunde tilfredsstillende. Når du pulser på en smøg mens du knokler, så går det helt galt for kroppen, og du udsætter den for stor fare, for slet ikke at tale om dig selv. Brug fornuften og stop med at ryge eller pulse, mens du arbejder i det mindste, eller køb dig en noget sundere el cigaret på din-ecigaret.dk , som også kan hjælpe dig med at trappe ned, og helt stoppe med at ryge. En sundere krop giver også et bedre udført arbejde i den sidste ende.

Søvn

Du har sikkert vildt travlt med dit arbejde, familien og en masse gør-det-selv arbejde hjemme omkring boligen. Der er så travlt, at du helt glemmer, at du også skal have kræfter i kroppen til næste dag, og den næste igen. Alt for mange gør-det-selv folk får alt for lidt søvn, og så går det galt for kroppen, og det er livsfarligt. Stress er en konsekvens, men mange er også faldet i søvn foran rattet i bilen, fordi der lige skulle klares det sidste på den nye pavillon i haven. Der skal ikke ret meget til, og så kan en flot pavillon være lige meget. Få din søvn, og vær udhvilet til næste dag. Du redder dit liv, og en pavillon kan godt vente en dag eller to. Sov godt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑