Traditionelt er en tyverialarm tilknyttet et vagtselskab. Når alarmen går, rykker vagtselskabet ud. Men de når sjældent ud, før tyven er over alle bjerge. Så i dag vælger mange en tyverialarm, der ringer til naboerne. Dem tester vi tre prisbillige bud på her.

Selvom der er sket et lille fald i antallet af indbrud i beboelser og virksomheder fra 2013 til 2015 og tallet også ser ud til at falde i 2016, så er vi stadig det land i Skandinavien, der har flest indbrud. Faktisk har vi 8 gange så mange som i Norge og 4 gange så mange som i Sverige.
Tilbud på prisen fra 3ByggeTilbud

Faldet skyldes tilsyneladende en øget indsats fra politiet og at flere og flere sikrer deres ejendom bedre mod indbrud ved enten at få installeret en tyverialarm eller synlige udendørs overvågningskameraer, der forhindrer, at tyven uset kan komme ind på grunden og tjekke huset ud. Mange vælger at installere begge dele, for tyverialarmer har efterhånden fået et blakket ry i befolkningen.

Det skyldes, at vagtselskaberne sjældent kommer frem, før tyvene er over alle bjerge. Selv tyvene ved det og bliver derfor ikke nær så stressede over en tyverialarm, som de gjorde i gamle dage. I dag ved de godt, at der er en stor sandsynlighed for, at de kan nå både at komme ind og stjæle alt af værdi og være ud og væk, inden vagtselskabet når frem.

Naboerne agerer vagtselskab i stedet

Når der trods det stadig er mange, der vælger at installere en tyverialarm, skyldes det, at flere og flere aftaler med naboer, venner og familie i nabolaget, at tyverialarmen ringer eller sms’er til dem i stedet for til et vagtselskab. De kan nå hurtigere frem og stresse eller skræmme tyven væk, så tyvene måske nok når ind i huset, men bliver nødt til at tage flugten, inden de når at stjæle noget.

Samtidig er tyverialarmer blevet så billige at anskaffe og så nemme at sætte op, at de fleste kan klare det selv. Selve overvågningssystemet er nemlig trådløst, så der skal ikke trækkes en masse kabler, sådan som det blev gjort i gamle dage. Det er faktisk blevet rent plug’n’play, hvis du kan finde ud af at svinge en skruetrækker eller skruemaskine.

Hvad er nemmest, hvad er billigst og hvad er sikrest?

Har du selv overvejet at installere en tyverialarm, har du sikkert spekuleret en del på, hvad der er nemmest, hvad der er billigst og hvad der er mest sikkert i den sidste ende. Det har vi også, så derfor har vi undersøgt markedet og prøver med denne lille tyverialarm test at finde ud af, hvad der rent faktisk er svaret på de tre spørgsmål.

Det har vi gjort ved at se nærmere på tre forskellige alarmsystemer, du kan købe på nettet. Prismæssigt ligger de tæt på, hvad det koster at tegne abonnement på en alarmordning hos f.eks. G4S eller et andet vagtselskab – med den forskel, at hos alarmselskabet har du et fast månedligt abonnement, som du skal betale lige så længe, du vil have huset beskyttet.

Hvad er nemmest?

Inden vi ser nærmere på de tre alarmanlæg, så lad os lige starte med at få afgjort, hvad der er nemmest.

Her vinder alarmselskabet, for de kommer ud og sætter hele herligheden op. Det tager de sig naturligvis betalt for i form af et installationsgebyr, der i sig selv – til normalprisen – overstiger prisen på to af de tre testede alarmsystemer, du kan købe online.

Men du slipper for at røre en finger og for at bøvle med at skulle sætte systemet og den indbyggede mobiltelefon op. Så er du til nemt og bekvemt, så er det her helt klart den optimale løsning.

Men det betyder også, at alarmselskab-løsningen allerede fra start er dyrere – og du skal huske på, at der også følger et abonnement i halen på denne løsning. Så vi kan samtidig slå fast, at det ikke er alarmselskab-løsningen, der vinder på prisen.

Hvad sparer det dig så egentlig for? For godt nok er det nemt og bekvemt, ikke at skulle have hænderne op af lommen, men hvor meget skulle du reelt set have haft dem op. Tager vi f.eks. alarmselskabernes mindste alarmpakke handler det om at skulle skrue fire skruer i en dørkontakt og sætte en rumføler op. Det skal der maksimalt 4 skruer til. Derefter skal boksen med selve alarmsystemet sættes op med atter fire skruer og til sidst skal hele systemet konfigureres. Kan du sætte din smartphone op, kan du også sætte sådan et system op.

Vores gæt er, at det hele kan klares på omkring en halv times tid for et system med det samme antal komponenter som alarmselskabernes mindste pakke. Så det er den reelle besparelse i nemhed. Sammenlignes den med installationsprisen, synes vi godt nok, det er dyrt at være magelig.

LÆS OGSÅ: Røgkanon og tågesikring

De tre alarmsystemer, du kan købe online

Som modspil til alarmselskaberns tilbud har vi valgt tre alarmsystemer, der prismæssigt ligger under og lige over den gennemsnitlige installationspris for den billigste alarmpakke hos de mest populære alarmselskaber. Gennemsnitlig ligger den dyreste startpakke lige omkring 3.000 kroner og det billigste kan fås til omkring en hund under 2.000, når selskaberne kører kampagnetilbud.

Fælles for de tre testede alarmsystemer er, at de kan ringe eller sende SMS til en række udvalgte numre, hvis alarmen går. Derudover kan den dyreste alarm også håndtere videooptagelser via rumfølerne, sende mails og fjernstyres via internettet. Alle tre systemer kan også fjernstyres via en app, ganske som du kan med de alarmer, alarmselskaberne sætter op.

Men lad os se nærmere på hver af de tre kombattanter.

TrueGuard Pro+ alarmpakke

TrueGuard Pro+ alarmpakkeVi har valgt at tage to TrueGuard-alarmsystemer med i testen. Topmodellen TrueGuard Pro+ og den lidt mindre HouseGuart Smart GSM alarmpakke. Til begge systemer medfølger alarmboks med indbygget sirene og fem alarmskilte, der kan klistres i vinduerne. Forskellen er, at det lille system kun kan betjenes via app og medfølgende fjernbetjening, mens den store pakke kan håndtere videosignaler og fjernstyres via internettet og den tilhørende app.

Det er også muligt at få det store pro-alarmsystem til at sende billeder fra overvågningskameraet i rumfølerne som MMS til din eller en andens mobiltelefon. Så får du ikke bare besked om, at der er er alarm i huset, men kan også se, hvad der rent faktisk foregår. Samtidig kan billederne lægges på en FTP-server som dokumentation for et eventuelt indbrud.

LÆS OGSÅ: Trådløs alarm

Indbygget netværksforbindelse

Den første fordel du bemærker ved den indbyggede netværksforbindelse, er, at du kan sætte alarmsystemet op via en webbaseret brugergrænseflade, som du kan tilgå over hjemmets trådløse netværk. Det kræver dog, at du har forbundet alarmboksen med husets router via et netværkskabel. Det er lidt synd, at der ikke kan oprettes forbindelse via det trådløse netværk, for det betyder, at alarmboksen skal være placeret i nærheden af routeren til jeres internetforbindelse, hvis du skal undgå at trække et langt netværkskabel rundt i huset.

Som standard er alarmboksen sat op til at modtage en IP-adresse fra routeren, men du kan også give boksen en fast IP-adresse via betjeningspanelet eller fra webinterfacet. Det er nemlig IP-adressen, der skal bruges som webadresse i din browser, når du skal sætte alarmsystemet op. Så det er nemmere, hvis du definerer en fast IP-adresse, end du skal til at slå adressen op i routeren, hver gang du skal ændre i programmeringen af alarmsystemet.

Når du har fat i routeren, skal du lige sikre dig, at den tillader adgang til alarmsystemet via port 80 (https-porten), så du kan tilgå alarmsystemet via internettet, når du ikke er hjemme og alarmsystemet kan sende MMS og mails, samt lægge billeder op via FTP.

Du kan også bruge internetforbindelsen til at følge med live i eventuelle billeder og videosignaler, der sendes fra de særlige bevægelsessensorer med indbygget kamera eller videokamera. Disse kamerasensorer kan købes som ekstraudstyr til systemet og bestiller du dem med fra starten af, kan du også få leverandøren til at parre disse enheder med alarmboksen på forhånd, hvis du betaler for det. Så slipper du for at skulle rode med det selv, når du sætter systemet op.

Opsætning og ibrugtagning

Selve opsætningen af systemet foregår ved, at du først monterer alle de medfølgende enheder. Det foregår ved hjælp af en stjerneskruetrækker eller en skruemaskine. Som standard følger der en dørkontakt og en bevægelsesmelder (PIR) med i pakken, men du kan selvfølgelig tilkøbe alle dem, du har brug for, ligesom du kan opgradere bevægelsessensoren til en med indbygget kamera eller video.

Du kan også tilkøbe andre sensorer som f.eks. røgalarmer, temperatursensor eller en særlig panikknap, du altid kan have på dig, så du kan udløse alarmen ved overfald eller hvis du falder og kommer til skade.

Når alle enheder er monteret, der hvor de skal sidde, kan du starte på at konfigurere selve alarmsystemet. Du kan vælge at gøre det via display og tastatur på boksen eller over netværket via det indbyggede webinterface.

Du starter med at indstille dato og tid. Derefter sammenkobles alarmboksen med de forskellige enheder, du ønsker at anvende i systemet. Det gælder både de opsatte sensorer, den medfølgende fjernbetjening og den app, du kan installere på din smartphone. Alt hvad der skal interagere med alarmsystemet, skal sættes op.

LÆS OGSÅ: Låsesystemer og dørlåse

Sikret mod jamming

TrueGuard Pro+ har en indbygget jamming funktion, der sikrer at tyve ikke kan udsende et støjende radiosignal, der forhindrer den indbyggede mobiltelefon i at holde kontakt til mobil-netværket. Jamming-funktionen fungerer ved, at hvis der detekteres støj på mobiltelefoni-frekvenserne i mere end 30 sekunder, så går alarmen i gang.

På samme måde starter alarmen, hvis tyven forsøger at slå den i stykker eller tager strømmen fra den. Samtidig sendes der besked til de forprogrammerede numre via mobiltelefonen, så folk kommer styrtende.

Derved opnår tyven det modsatte af, hvad der var meningen og bliver forhåbentlig skræmt væk eller stresset betydeligt under indbruddet på grund af tililende naboer eller lignende. Derved er der en meget større chance for, at tyvene ikke få så stort et udbytte med derfra.

Du kan mønstre hele nabolaget

Med TrueGuard Pro+ kan du nemt tilkalde hele nabolaget. Alarmen kan sættes op til at ringe eller sende sms til op til 10 forskellige numre og er alarmen tilsluttet netværket, kan der sendes billeder fra eventuelt tilkøbte rumfølere med indbygget kamera via mail, MMS eller ftp til op til 5 modtagere.

Laver du aftaler med naboer, venner, familie eller bekendte i nabolaget, er du næsten altid sikker på, at der kan være nogen fremme ved huset hurtigere end selv det hurtigste alarmselskab. Derved bliver tyven forstyrret i sit forehavende og når måske slet ikke at stjæle noget. Men husk at forklare folk, at de ikke skal forsøge at fange tyven – det kan nemt gå galt. Det vigtigste er, at de møder op og stresser tyvene, så de tager flugten. De skal ikke lege helte!

Vores vurdering af TrueGuard Pro+

Med TrueGuard Pro+ får du et endog særdeles avanceret alarmsystem, der kan væsentligt mere end selv den dyreste privatalarm-pakke fra et alarmselskab. Prisen er ganske vist cirka 500 kroner dyrere end installationsgebyret hos alarmselskaberne ved fuld pris på oprettelsen, men du sparer abonnementet og vil oftest kunne mobilisere folk fra nabolaget hurtigere, end alarmselskabet kan komme frem.

Selve den fysiske opsætning er hurtigt klaret, ligesom opsætningen via det indbyggede webinterface gør det væsentlig nemmere end at sætte systemet op, end hvis du kun havde haft frontpanelet på alarmsystemet.

Eneste anke er, at boksen skal tilsluttes husets netværk via en kablet netværksforbindelse, samt at du ikke kan anvende SIM-kort fra Oister eller 3 til GSM-delen af alarmsystemet. Til gengæld kan du købe et særligt mobilabonnement med fra forhandleren, der på sigt er meget smartere end at købe taletidskort. Det abonnement kommer vi tilbage til lidt senere i testen.

Når vi er i gang med at hælde lidt malurt i bægeret, skal du også huske på, at de fleste har brug for at købe flere dørkontakter og rumfølere, da der kun følger en med af hver i pakken. Samtidig skal du være opmærksom på, at rumfølere med indbygget kamera også er ekstraudstyr, der skal købes ved siden af. De koster lidt over 1100 kroner pr. styk, hvilket er over dobbelt så meget som en rumføler uden indbygget kamera koster.

Men ankerne er kun små ridser i lakken, For denne alarm er nok noget af det mest avancerede, du kan komme i nærheden af til en pris, der gør alarmen opnåelig for en almindelig husholdning. Tilmed er både manual og brugerinterface på dansk – et særsyn i vore dage.

Alt i alt er det klart et system, vi klart kan anbefale, hvis du vil have det bedste og mest fremtidssikrede alarmsystem med masser af udvidelsesmuligheder og fremtidssikring. Inklusiv nødvendige tilkøb kan du få sikret hele huset til en pris, der ligger under prisen på en ny smartphone!

TrueGuard Smart GSM alarmpakke

Kan du leve uden netværksforbindelse og mulighed for at tilkoble rumfølere med kamera, kan du i stedet vælge den lidt billigere TrueGuard Smart GSM alarmpakke. Den koster 600 kroner mindre end Pro+-pakken og kommer ligesom denne med en dørkontakt, en rumføler, en fjernbetjening og mulighed for at fjernstyre alarmen med en app.

Men bortset fra den manglende netværksforbindelse og kamerasensorerne, så fungerer denne alarm stort set på samme måde som Pro+-versionen. Programmeringen foretages fra displayet på alarmboksen og er – ligesom manualen – helt på dansk.

Du kan programmere alarmen til at ringe op eller sende sms til seks forskellige modtagere, ligesom du kan vælge hvor detaljerede beskeder sms-modtagerne skal modtage. Du kan således vælge, at folk kun skal have besked ved alarm eller får en besked, hver gang status på alarmen ændres, samt hvis der er strømafbrydelse eller sabotageforsøg.

Opsætning og ibrugtagning

Opsætningen kan klares lige så nemt som Pro+-versionen. Alt hvad du skal gøre, er at skrue enhederne op, der hvor de skal sidde i huset. Det klares nemt med en skruemaskine og/eller en skruetrækker.

Selve programmeringen af alarmboksen og parringen af de enheder, der skal tilsluttes til den, er selvfølgelig lidt mere besværligt uden webinterfacet. Men selv om du kun har to linjer i displayet og skal styre det hele ved hjælp af tastaturet på boksen, så er det nemt og intuitivt nok til, at du kan finde ud af det, uden at skulle have den store ledvogtereksamen.

Den danske manual hjælper dig på vej og du bliver holdt godt og sikkert i hånden hele vejen – også hvis alarmen ikke skulle virke som forventet, efter du har programmeret den.

Vurdering af TrueGuard Smart GSM

Har du brug for en god, basic tyverialarm med mulighed for at sende alarmkald via opkald eller sms og kan du leve uden internetforbindelse og mulighed for videoovervågning, så er denne alarm det perfekte valg for dig. Brug eventuelt de sparede penge på en ekstra rumføler eller et par ekstra dørkontakter, så du er bedre sikret.

Med dansk manual og betjening er denne alarm også god til folk, der aldrig har rodet med teknik før og som måske derfor er lidt teknologiforskrækkede. Forhandleren tilbyder endda også gratis telefonsupport, hvis du løber ind i problemer undervejs. Det gør det ekstra nemt at komme i gang og giver større sikkerhed for, at du får sat alt op, som det er meningen.

Denne model kan ligesom storebror udvides med både røgalarm, temperatursensor og panikknap – blandt meget andet. Det optimale valg for den prisbevidste forbruger eller dig, der ikke er vild med teknik.

LÆS OGSÅ: Røgalarm

S1 Smart GSM Alarm

S1 Smart GSM Alarm er den nye dreng i klassen. Væk er knapperne på kontrolpanelet og i stedet betjenes og programmeres alarmen via en app, der kan installeres på Apple iPhone og Android telefoner. Derudover kan alarmen slås til eller fra med de medfølgende 2 fjernbetjeninger, som der kan tilsluttes op til 8 af.

Med i pakken følger der udover det helt knapløse alarmpanel en strømforsyning til alarmpanelet, et styk bevægelsesmelder og en dør/vindueskontakt, samt dansk manual og 5 alarm-mærker og de nødvendige skruer og rawplugs til installation af systemet.

Alle enheder på nær alarmpanelet er trådløse og der kan tilkobles op til 60 forskellige sensorer, der udover de allerede nævnte tæller røg-, gas- og vanddetektorer.

Husk at bestille SIM-kort med

Alarmen anvender en indbygget mobiltelefon til at kommunikere med omverdenen og kræver derfor et mobilabonnement og indsætning af SIM-kort i alarmen.

Som allerede nævnt tidligere, kan du vælge selv at købe et taletidskort og bruge til alarmen. De fleste teletidskort har dog enten et krav om minimumsforbrug, eller at du sætter penge ind på dem med bestemte intervaller, for at kortet bliver ved med at være aktivt. Forbruget fra alarmen er langt fra nok til at dække et minimumsforbrug og hvor mange husker, at de som minimum skal indsætte penge på kortet hver måned eller hvert kvartal, for at det virker. Penge, du så har stående bundet på mobilabonnementet, fordi der jo stort set ikke er noget forbrug.

Køber du alarmen hos Boligalarmer.dk har du mulighed for at købe et særligt mobilabonnement med til alarmsystemet, der dækker fri SMS og har taletid nok til, at alarmen kan ringe op til de forudprogrammerede telefonnumre ved alarm i et år. Kortet sælges til en god pris og abonnementet kan derefter forlænges årligt hos den pågældende udbyder.

Køber du dette abonnement med, slipper du for at skulle huske, hvilke krumspring du skal foretage, for at kunne holde abonnementet på det anvendte taletidskort kørende og skal bare betale et fast årligt lavt beløb. Så er du sikker på, at alarmen altid har forbindelse, når der er brug for det.

Opsætning af alarmenhederne

Selve alarmsystemet skrues op på væggen eller i siden på et skab og tilsluttes strøm. Det er ikke som sådan nødvendigt at skjule ledningen til alarmboksen, for hvis der er nogen der klipper den over eller forsøger at udøve hærværk mod alarmboksen, så trigger det alarmen, der samtidig sender dig en SMS-besked om strømudfald. Alarmboksen kan køre i op til 10 timer uden strøm på det indbyggede backup-batteri, så huset er ikke ubevogtet, selv om strømmen skulle gå, mens du er på arbejde.

Når alarmboksen er sat op, kan du begynde at sætte de forskellige sensorer op. Som standard medfølger der en bevægelsesmelder (PIR) og en vindue/dør-kontakt. Vi gætter dog på, at det næppe er nok for dig og bestiller du flere sensorer med, når du køber alarmsystemet på nettet, modtager du dem opsat og programmeret til systemets alarmboks. Det synes vi er god service.

Holderen til bevægelsesmelderen skrues op på væggen eller i loftet, der hvor den skal sidde. Selve bevægelsesmelderen klipses derefter på holderen og kan så justeres, så den passer til det område, den skal overvåge.

Vælg så vidt muligt et hjørne med godt udsyn til lokalet og tilpas melderens hældning, så bevægelser i lokalet trigger den. Der sidder en lille knap bag på melderen, du kan klikke på. Derefter kan du gå ind foran melderen forskellige steder i lokalet og se om du trigger den, som du forventer.

Bevægelsesmelderen er dyreimmun for dyr op til 10 kilo. Det vil sige at katte, meget små hunde og andre mindre kæledyr kan gå frit omkring uden at trigge bevægelsessensoren. Men de fleste mere almindelige familiehunde som labrador og så videre, kan altså ikke gå frit rundt, når alarmen er tændt, uden at de trigger den.

Det betyder, at du er nødt til at friholde et område i huset, hvor hunden kan gå frit omkring og så spærre af til de rum, der er opsat bevægelsesmeldere i. Ellers får du nemt falske alarmer.

Ibrugtagning af alarmen

Når alle enheder er sat op, kan du tænde for alarmboksen. Enhederne er allerede programmeret, så her er tale om en rigtig plug’n’play løsning.

Programmeringen sker fra den gratis app, du kan downloade til alarmboksen fra Google Play eller Apple App Store. Eftersom enhederne allerede er sat op, handler det nu om at indkode de op til 5 numre, systemet kan ringe eller sende SMS’er til, samt indtale den korte besked på op til 10 sekunder, der afspilles for den, alarmen ringer op til, hvis den trigges.

De 5 numre indsættes i respektive felter i opsætnings-app’en og overføres til alarmen i form af sms’er. Det foregår helt automatisk fra app’en, uden at du skal gøre noget. Faktisk overføres alle kommandoer fra app’en til alarmboksen som SMS’er. Derved kan mobilabonnementet i alarmboksen holdes fri for dyr datatrafik.

Alarmen har også mulighed for at opsættes, så du kan slå den til og nå at komme ud af huset, inden alarmen aktiveres. Helt nøjagtigt har du 59 sekunder. Så med mindre du først skal have overtøj på og pakket ungerne sammen, skulle du nok kunne nå det.

Alt i alt er opsætningen af alarmen nem og smertefri og du slipper for at skulle stå og rode med underlige koder fra et knappanel på alarmen.

Du kan i øvrigt også aktivere alarmen med mobilapp’en – uanset hvor du befinder dig. Så skulle du være kommet hjemmefra uden at have slået alarmen til eller bliver du i tvivl om, hvorvidt du fik det gjort, kan du altid tjekke status og slå alarmen til fra mobilen.

Tilslutning af ekstra sensorer og andet tilbehør

Som sagt kan du tilslutte forskellige sensorer til gas, vand og røg. Har du købt dem med, da du bestilte pakken, er det bare at sætte dem op, der hvor de skal sidde. Så er de tilsluttet automatisk.

Køber du dem efterfølgende, slutter du dem til boksen ved at sætte den i programmeringsmode med app’en og så aktivere sensoren en gang. Så får du en statusbesked om, at sensoren er registreret i systemet. Her slipper du for at skulle rende mellem sensor og alarmboks, fordi betjeningen foregår fra mobilen. Smart!

På samme måde kan du tilslutte ekstra sirener med rødt stroboskop blink. Det er både muligt at sætte indendørs og udendørs sirener op. På den måde kan du også gøre de nærmeste naboer eller forbipasserende opmærksom på, at der foregår noget mistænkeligt i huset.

Vurdering af S1 Smart GSM Alarm

S1 Smart GSM Alarm er et godt og prisbilligt eksempel på fremtidens alarmsystem med brugervenlig og nem betjening og opsætning. Fra at opsætningen foregik med mærkelige besværgelser på alarmboksens panel, er den flyttet over til en brugervenlig og meget intuitiv app.

Samtidig er startpakken testens billigste. Pakken er dog så beskedent bestykket, at du ikke kan undvære at købe flere sensorer. Prismæssigt ligger de en del under TrueGuard’s sensorer og køber du f.eks. 5 bevægelsesmeldere med, får du yderligre rabat.

Skal du have en god og prisbillig alarm, der kan bruges til at alarmere nærtboende familie og venner og som samtidig er nem at gå til, er denne alarm nok testens bedste bud. Ved at lægge opsætning og betjening over i en app tages alt hokuspokus’en ud af alarmopsætningen og du kan altid se status og ændre på opsætningen bare ved at kigge på telefonen.

Det er kort sagt testens bedste køb til prisen. Men den kan ikke håndtere video og vi ved faktisk heller ikke om denne alarm er jammersikret, sådan som de to dyrere systemer er. Så selv om denne billige S1 Smart GSM Alarm viser fremtiden på betjeningssiden, er den ikke specielt fremtidssikret til en ikke så fjern fremtid, hvor bevægelsessensorer med indbygget kamera sandsynligvis kommer så langt ned i pris, at de ender med at blive standard på alle typer alarmanlæg.

Men har du ikke planer om at få videoovervågning i dit alarmsystem, leverer denne alarmpakke den sikkerhed, du som minimum har brug for.

Konklusion på vores tyverialarm test

Så hvad bliver konklusionen så på vores tyverialarmtest? Hvad er nemmest, hvad er billigst og hvad er sikrest?

Den nemme løsning er den dyreste

Det nemmeste har vi allerede slået fast. Det er at tegne et abonnement hos et vagtselskab og så lade dem klare resten. Men den nemmeste løsning er samtidig den dyreste på grund af det løbende abonnement og sikkerheden er næppe meget større, fordi tyvene ikke har nær den samme respekt for alarmselskaber i dag, som de havde engang.

Den billigste løsning

Det billigste målt på prisen er S1 Smart GSM Alarm med det knapløse alarmpanel. Med en pris lige over en tusse er der ikke så meget at diskutere om. Samtidig koster dørkontakter og rumfølere væsentlig mindre til dette system end til TrueGuards systemer.

Så går du udelukkende efter prisen, kan du trygt vælge dette alarmsystem, uden at du skal føle, du går på kompromis med sikkerheden – men en fremtidig udvidelse med video kan du droppe alt om.

Den sikreste løsning

Men hvad er det mest sikre så? Ja, logisk set burde det jo være den løsning, der følger et abonnement til en alarmcentral med det. Men erfaringerne viser, at indbrudstyve sjældent bliver særlig skræmte af et alarmskilt fra et alarmselskab. Især ikke hvis det er ude på landet eller i en mindre provinsby, hvor selv udenlandske tyvebander godt kan regne ud, at det vil tage et stykke tid, inden en vogn fra alarmselskabet kan nå frem. De må jo ikke køre med udrykning ligesom politiet, så der er masser af tid at løbe på.

Så den løsning er i sig selv ikke mere sikker, end at vælge et af de alarmsystemer, du kan købe på nettet. Men den øgede sikkerhed ved at købe dit eget alarmsystem kommer dog først, hvis I har et godt naboskab i jeres lokalområde eller hvis du har nok venner eller familie boende i nærheden til, at der altid er nogen, der kan rykke ud til dit hus, når alarmen går.

Kan du opbygge et godt netværk med naboer, venner og familie eller kan I måske ligefrem indgå gensidige aftaler og købe flere alarmsystemer ind sammen, begynder I at kunne bygge et godt og meget mere effektivt værn mod indbrud, end du kan købe dig til hos et alarmselskab.

Er den forudsætning på plads, er den sikreste løsning at købe alarmsystemet på nettet og selv sætte det op. Men uden at samarbejde med nogen er alarmen værdiløs.

Den mest fremtidssikre løsning

Holder du priserne på de i alt tre anlæg op mod hinanden – og under forudsætning af, at du kan mobilisere et netværk i lokalområdet, der kan rykke ud – bliver S1 Smart GSM Alarm igen den oplagte vinder af vores tyverialarm test.

Men skal vi kigge på, hvilken løsning der er mest fremtidssikker, så løber det dyreste system i testen stadig med sejren – også selv om det ikke har den samme knapløse alarmboks som S1 Smart GSM Alarm. For med direkte internetforbindelse med webinterface og mulighed for videoovervågning giver TrueGuard Pro+ bare så mange flere muligheder for at fjernstyre alarmsystemet og sikre dokumentation fra eventuelle indbrud eller indbrudsforsøg, at det gør dette system til det mest oplagte valg.

Bundlinjen

Konklusionen må derfor være, at hvis du vil have det billigt og effektivt, skal du gå efter S1 Smart GSM Alarm, men skal du fremtidssikre dig og have størst gavn af alarmsystemet fremadrettet, skal du vælge TrueGuard Pro+. I begge tilfælde får du et system, der er nemt at sætte op og bruge i hverdagen – og som med et godt netværk af naboer, venner og familie giver bedre sikkerhed og hurtigere fremmøde end et alarmsystem fra et vagtselskab.

Tilbud på prisen fra 3ByggeTilbud

Author

Write A Comment